Spoštovani

Nahajate se na stari spletni strani Občine Moravske Toplice.

Novo spletno stran obiščite na naslovu

www.moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

Vaške igre 2019

Tradicionalne 24. vaške igre Občine Moravske Toplice so potekale v soboto, 6. julija, prireditelj le-teh je bilo naselje Filovci.

Na igrah je tekmovalo 18 naselij, organizatorji so bili kot demonstratorji pred začetkom posamezne igre. Nastopajoče ekipe so se pomerile v sedmih igrah: vlečenju vrvi, sestavljanju kmečkega voza, lovljenju krompirja, žaganju špirovca, skakanju v »jumbo« vreči, zabijanju žebljev v špirovec in prevozu tovora v mlin. Pri vlečenju vrvi je bila posebnost ta, da je bil kot mejnik med tekmovalci obeh ekip -traktor. Prvo mesto je zasedla ekipa iz Krncev, drugo mesto sta si delili ekipi Mlajtinci-Lukačevci in Ratkovci. Ekipa Mlajtinci-Lukačevci je zmagala v vlečenju vrvi. Igre je obiskalo zadovoljivo število tekmovalcev, kakor tudi ostalih obiskovalcev. V organizacijskem smislu je uspešna organizacija prireditve za organizatorja kar velik zalogaj, je pa ena od priložnosti množičnega sproščenega druženja, zabave občank in občanov, kljub zelo močnem tekmovalnem duhu, ki spremlja sam tekmovalni del vaških iger.

Izmed petih naselij, kandidatk za organizatorja naslednjih 25. vaških iger OMT je zasedlo najboljšo uvrstitev naselje Berkovci, ki bo organizator le-teh julija 2020.

Nasvidenje Filovci, dobrodošli v Berkovcih.