Spoštovani

Nahajate se na stari spletni strani Občine Moravske Toplice.

Novo spletno stran obiščite na naslovu

www.moravske-toplice.si

Občina Moravske Toplice

Informacije javnega značaja

Storitve državne uprave

Statistični podatki

Vaške igre 2012

17. Vaške igre v Občini Moravske Toplice so se v letu 2012 odvijale v Tešanovcih dne 30.06.2012 od 12.00 ure naprej.

Letošnje vroče poletje je minilo tudi v znamenju že tradicionalnih 17. kmečko vaških iger občine Moravske Toplice. Na vročo junijsko soboto, 30. junija 2012, se je v Tešanovcih zbralo 15 ekip, ki so zastopale posamezne vasi naše občine. Tekmovalci so se v teku dneva pomerili v raznih zabavnih igrah, manjkalo pa ni tudi takih, ki so se navezovale na kmečka opravila. Občani so tako pomerili moči v skakanju v vrečah, brcanju žoge na gol, v sestavljanju voza, idr. Med najbolj zanimivimi in napetimi soočenji pa je bila igra vlečenje vrvi.
Ekipe so tekmovale zelo zavzeto in se po najboljših močeh borile do konca. Po napetem tekmovanju in v znaku športnega duha si je prvo mesto priborila ekipa Krnci. Za stopničke sta se požrtvovalno borili ekipi iz Andrejec in Ratkovec, vendar so potem z malo športne sreče drugo mesto osvojili vaščani Andrejec, tretje mesto pa so si priborili člani ekipe iz Ratkovec.
Letošnje 17. vaške igre občine Moravske Toplice so tekle po načrtih in bile odlično organizirane. Vaščani Tešanovec so se zelo potrudili saj so poskrbeli za zabavne igre, hladno pijačo, okusno jedačo in prijetno vzdušje. Da se nam ni mudilo domov pa je zaslužena domača skupina Duo Nostalgija,  ki je poskrbela za več kot odlično vzdušje pozno v noč.